Συνεστήθη η Επιστημονική Ιατρική Εταιρεία  Εταιρείας με επωνυμία : Ελληνική  Εταιρεία   Εστιακής Θεραπείας-Ηellenic Association of Focal Therapy η οποία ανέδειξε μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες το κάτωθι Δ.Σ.:

Πρόεδρος: Ν.Μερτζιώτης -Ουρολόγος

Αντιπρόεδρος: Β.Γεωργούλιας-Ογκολόγος

Γ. Γραμματέας: Μ.Εξαρχάκος-Ειδ.Παθολόγος

Ταμίας: Θ.Αλεξόπουλος-Ακτινοδιαγνώστης

Μέλος: Ι.Δατσέρης-Οφθαλμίατρος

Η εστιακή θεραπεία είναι κάθε θεραπεία η οποία στοχεύει στη καταστροφή της βλάβης, με διατήρηση του οργάνου, χωρίς να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.Εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκει εφαρμογή στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, του νεφρού αλλά και στα υπόλοιπα όργανα όπως το ήπαρ,μαστό, θυροειδή,oφθαλμό κ.α.

Σκοποί της επιστημονικής εταιρείας εστιακής θεραπείας είναι:

Η ανάπτυξη, προώθηση και διάδοση της εστιακής θεραπείας του καρκίνου και των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών του καρκίνου αλλά  και συντηρητικών θεραπειών και όλων των συναφών με αυτάς τομέων και θεμάτων. Η μελέτη και η έρευνα σε όλους τους τομείς της εστιακής θεραπείας  και η διάδοση των αγαθών αποτελεσμάτων της. Η συμβουλευτική και η έμπρακτος συνδρομή σε επιστήμονες, άτομα και φορείς που ενδιαφέρονται για την εστιακή θεραπεία και για την θεραπεία του καρκίνου γενικότερα και ιδίως φαρμακοποιούς νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και γενικά φορείς συναφών επιστημονικών κλάδων ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων. Γενικώς, η προαγωγή, ανάπτυξη, πρόοδος και διάδοση της εστιακής θεραπείας και των εξειδικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο αλλά και καλοήθων παθήσεων με την χρήση της τεχνολογίας και καινοτόμων τεχνικών και θεραπειών καθώς  και η εξειδίκευση των παντός είδους φορέων αυτών προς όφελος και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Οι ιατροί που έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον για την εστιακή θεραπεία  μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία (κα.Πανταζή) για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις  προϋποθέσεις εγγραφής τους ως μέλη.

Διεύθυνση: Γρ.Θεολογου 5,Αθήνα Τηλέφωνο: 2107465359 E-mail:

 

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος                                                                Ο γ.γραμματέας

Ν.Μερτζιώτης                                                             Μ.Εξαρχάκος



Πίσω στις ανακοινώσεις

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή