Γ.Πατούλης: «Η Ελλάδα και όλοι εμείς αποχαιρετάμε με οδύνη έναν καλλιτέχνη-σύμβολο, που σε μεγάλο βαθμό ταύτισε τη λαμπρή καλλιτεχνική του πορεία, με τη νεότερη ιστορία της χώρας»

Ο ΙΣΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ενός εμβληματικού καλλιτέχνη και μεγάλου Έλληνα που άφησε το στίγμα του όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας  αλλά και στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Ο παγκόσμιου βεληνεκούς  καλλιτέχνης, ο πατριώτης και  αγωνιστής, ο συμπαραστάτης των αδικημένων και αδύναμων αυτού του κόσμου, έφυγε αφήνοντας  πίσω του  ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις  επόμενες γενιές.
Η εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές, το πάθος του για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ομοψυχία και η συμβολή του στην οικουμενικότητα του Ελληνικού πολιτισμού τον κατατάσσουν στο  Πάνθεο  των μεγάλων Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τονίζει τα εξής :
«Ο  Μίκης Θεοδωράκης από τους τελευταίους των «μεγάλων» φάρων πολιτισμού αυτής της χώρας, μπορεί να έφυγε αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κοινό σε όλους όσοι τον αγάπησαν, αλλά αφήνει πίσω πολύτιμη παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο του, το οποίο αποτελεί ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο και σπουδαία κληρονομιά για τις νεότερες γενιές.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά και να θαυμάσω την σπάνια προσωπικότητά του. Τον αποχαιρετώ με ειλικρινή θλίψη και εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του
Η Ελλάδα και όλοι εμείς αποχαιρετάμε  με οδύνη έναν καλλιτέχνη-σύμβολο, μία πολυσχιδή προσωπικότητα που σε μεγάλο βαθμό ταύτισε τη λαμπρή καλλιτεχνική του πορεία, με τη νεότερη ιστορία της χώρας


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή