images/logo-sillogou3.jpg

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κινούνται και λαμβάνουν αποφάσεις πάντα στα όρια των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων, διασφαλίζοντας το κύρος και το ρόλο του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, ως θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και ΘΕΛΟΥΝ & ΜΠΟΡΟΥΝ να απομονώσουν και να διαχωρίσουν όλους εκείνους, οι οποίοι ευτυχώς είναι ελάχιστοι, που αν και θέλουν να είναι μέλη του Ι.Σ.Α. και θέλουν να λέγονται ιατροί, αμφισβητούν εμπράκτως τα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης.

Αυτή την υπεύθυνη στάση ως ΙΣΑ την έχουμε αποδείξει έμπρακτα, καλώντας ενώπιον των οργάνων του Συλλόγου μας εκείνους τους ιατρούς που υπέπεσαν στην αντίληψή μας ότι με δημόσιες δηλώσεις, πράξεις ή αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, παρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι αμφισβητούν την επιστήμη.

Αποτελεί πάγια θέση του ΔΣ του ΙΣΑ ότι η ιατρική δεν μπορεί να ασκείται κατά το δοκούν, αλλά μόνο με βάση τη βασισμένη σε ενδείξεις ιατρική γνώση και τους παραδεδεγμένους κανόνες της επιστήμης.

Ατυχώς για λόγους που άπτονται της διαδικασίας ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που είναι ένα αυτοτελές και ανεξάρτητο συλλογικό όργανο του ΙΣΑ, υπήρξε καθυστέρηση, αφού εμφιλοχώρησαν ως πρόκριμα και άλλες διοικητικές διαδικασίες.

Η καθυστέρηση αυτή όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία κι άλλοθι γι’ αυτούς που λειτουργούν σε μια πολύ κρίσιμη για τη δημόσια υγεία συγκυρία, κόντρα στην ιατρική επιστήμη.

Ο Ι.Σ.Α. και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, παραμένουν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα και την επιστήμη που υπηρετούμε.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ