Τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο, συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος παρέστη διαδικτυακά, στη σημερινή συνεδρίαση.

Το Δ.Σ τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των πολυιατρείων και εργαστηρίων που οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία, εξαιτίας του Clawback. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε στη μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει να αποδυναμώνεται η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, δεσμεύθηκε για την επίλυση των αιτημάτων του ΙΣΑ και επεσήμανε ότι πρόκειται να έχει τακτική συνεργασία με τον Σύλλογο. Προτεραιότητα αποτελεί σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η οικοδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μάλιστα κάλεσε τον ΙΣΑ να συμβάλλει στην νέα στρατηγική. Επίσης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει στο Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Π.Φ.Υ καθώς και στη συνάντηση στο τέλος του μήνα όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με γνώμονα την απομείωση και κατάργηση του Clawback που έχει ζητήσει το Συντονιστικό Όργανο.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας, για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο και τον ασθενή. Η πανδημία έχει δοκιμάσει όλα τα συστήματα υγείας παγκοσμίως και έχει αναδείξει την ανάγκη μιας ισχυρής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και μιας νέας στρατηγικής, στην οποία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, η τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες πολίτες καθώς και η θωράκιση της χώρας απέναντι στην τωρινή αλλά και σε μελλοντικές υγειονομικές απειλές.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

ds isa pleuris

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή