images/logo-sillogou3.jpg

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη,

 Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας και θα ήθελα από πλευράς μου να αναφέρω τα εξής:
·         Σε καμία περίπτωση η οικογενειακή κατάσταση δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων ιατρών.
·         Με αφορμή το γνωστό περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε, από την πρώτη στιγμή έδωσα σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες μου να επανεξετάσουν τη διαδικασία αξιολόγησης κατά την προσωπική συνέντευξη, ώστε να μην υπάρχουν τώρα ή και στο μέλλον αδικίες ή ατυχείς τοποθετήσεις από τα μέλη των  Συμβούλιων Κρίσεων.
·         Σας διαβεβαιώνω όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων ήταν αξιοκρατική, ορθή και δεν στηρίχθηκε στην οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων ιατρών. Άλλωστε, η συνάδελφος που προκρίθηκε, είναι επίσης μητέρα ανήλικων τέκνων, είχε δε υψηλότερη βαθμολογία ήδη πριν τη συνέντευξη, με βάση την αντικειμενική και αυτοματοποιημένη μοριοδότηση στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου.

 Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον αξιοκρατικό χαρακτήρα των εξετάσεων και να μην επιτρέψουμε να αδικηθεί καμία και κανένας υποψήφιος για κανέναν λόγο.

Με τιμή,

Μίνα Γκάγκα

Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας»

 Για την επιστολή του ΙΣΑ στις 11/10/2021 πατήστε εδώ