Το ΔΣ του ΙΣΑ καταδικάζει την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία και ζητά τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.
Οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και προσβάλλουν βάναυσα τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες.
Πέραν όμως της κατάφωρης παραβίασης της Διεθνούς Νομιμότητας, ταυτόχρονα προσβάλλεται το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, με τις βάναυσες επιθέσεις που εκδηλώνονται από τον στρατό εισβολής κατά αμάχων, στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας.
Μας προκαλεί αγανάκτηση και αποτροπιασμό ο θάνατος εκατοντάδων αμάχων και ο τραυματισμός πολλών άλλων, ιδιαίτερα όταν ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, περιλαμβάνονται και παιδιά.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στο διάβα της Ιστορίας της έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με τις αυθαίρετες συμπεριφορές υπέρτερων και ισχυρότερων δυνάμεων και έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Είναι ιστορική κληρονομιά και συνειδητή επιλογή να υπηρετούμε με συνέπεια τις αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και του σεβασμού στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Είμαστε ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη ή καθεστώς, που επιχειρεί με τη βία να επαναχαράξει τα σύνορα του κόσμου.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορούν να ανεχτούν καμμίας μορφής αναθεωρητισμό, ιδιαίτερα καθώς ακόμα παραμένει ανοιχτή η πληγή της Κύπρου με την παράνομη κατοχή του 40% του εδάφους της από τους «επιτήδεια ουδέτερους» γείτονές μας, που αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, αυτές που καθορίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Ο ΙΣΑ, ως κομμάτι του Ελληνισμού και τόπος στον οποίο γεννήθηκε η Δημοκρατία, στέκεται αυτή την ιστορική συγκυρία στο πλευρό του ουκρανικού λαού και συντάσσεται με τις δυνάμεις που υπηρετούν την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και το Διεθνές Δίκαιο.
Ο ΙΣΑ πρωτοστατεί στις δράσεις για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σταλεί στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ενώ ήδη βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της προσπάθειας για τη φιλοξενία προσφύγων, που επέλεξαν τη χώρα μας ως ασφαλές καταφύγιο.
Ζητάμε να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος, να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο οι όποιες διαφορές και να γίνει από όλες τις πλευρές σεβαστό το δικαίωμα κάθε χώρας να επιλέγει εκείνη τους συνεργάτες και τους συμμάχους της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                               Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                   Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή