Γ. Πατούλης: «Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας».

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των αντιϊικών φαρμάκων για την Covid-19 ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης, με την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα με γιατρούς, τον ΙΣΠ και την Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Η Υπουργός Υγείας, με τους συνεργάτες της κ. Θηραίο και κυρίες Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη ενημέρωσαν τους γιατρούς, για τις προϋποθέσεις χορήγησης του νέου αντιικού φαρμάκου που θα είναι διαθέσιμο, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, την ερχόμενη Παρασκευή. Αναλύθηκαν διεξοδικά, οι διαφορές μεταξύ των δύο διαθέσιμων, αντιικών φαρμάκων, οι προϋποθέσεις χορήγησής τους καθώς και οι αλληλεπιδράσεις τους, με άλλα φάρμακα. Τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους. Στη συνέχεια, οι γιατροί, που παρακολουθούσαν την ενημέρωση είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους. Τη συζήτηση συντόνισε ο Α' Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Αναπτύξαμε το Δίκτυο, με στόχο σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή. Συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τον ιατρικό κόσμο και τον ασθενή».

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Gkagka antiiko

 


Για το βίντεο της ενημέρωσης πατήστε εδώ

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή