Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητα μας η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών. Στήνουμε αλυσίδα ανθρωπιάς και συνδράμουμε για την ανακούφιση τους»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μαζί με κλιμάκια Ιατρών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας μετέβησαν σήμερα, στο Ουκρανικό Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», το σχολικό κτίριο στην πλατεία Αττικής, όπου φοιτούν 40 παιδιά από την Ουκρανία. Παρών ήταν και ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο. Τα κλιμάκιο Ιατρών συμπεριλαμβανομένων παιδιάτρων που μιλούν την Ουκρανική γλώσσα, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει σε συνεργασία και με άλλους φορείς για τη στήριξη του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού Λαού, πραγματοποίησε προσυμπτωματικούς ιατρικούς ελέγχους στα παιδιά. Παράλληλα διανεμήθηκαν υγειονομικό υλικό προστασίας-μάσκες- καθώς και σχολικά είδη.

Επισημαίνεται πως ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, ενώ σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα οργανωθεί μεγάλη δράση αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού.

Στο χώρο του σχολείου, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο επικεφαλής  του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Γιώργος Στεφανάκος, ο οποίος συντόνισε τη διαδικασία. Τον κ. Πατούλη και τον Ουκρανό Πρέσβη υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου Halina Kotsyor και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Κέντρου Oksana Koziy.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ουκρανό Πρέσβη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία, αλλά και με τους γονείς όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την κατάσταση και τις ανάγκες των παιδιών, διαμηνύοντας τους πως ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα από τα σχολεία όπου φιλοξενούνται παιδιά από την Ουκρανία, προκειμένου να κάνουμε τους απαραίτητους ιατρικού ελέγχους από τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας και αλλά και να μοιράσουμε μάσκες και σχολικά είδη. Για εμάς τα παιδιά της Ουκρανίας είναι πλέον δικά μας παιδιά. Μαζί μας έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε τον Ουκρανό Πρέσβη κ. Σουτένκο, καθώς και παιδιάτρους οι οποίοι μιλούν την Ουκρανική γλώσσα και έχουν αναλάβει να ελέγξουν την υγεία των παιδιών και ότι αφορά τον εμβολιασμό τους. Παράλληλα θα τους διανείμουμε υγειονομικό υλικό, σχολικά είδη και παιχνίδια σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, προκειμένου να διευκολύνουμε την προσαρμογή τους σ΄ένα φιλόξενο περιβάλλον. Με γνώμονα αυτό ακριβώς θα κινηθούμε και στη συνέχεια και αυτό το πλαίσιο ως ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής θα επαναλάβουμε τη σημερινή δράση σε σχολεία της Αττικής όπου έχουν δημιουργηθεί δομές υποδοχής αυτών των παιδιών. Μέριμνα μας να τους ξαναδώσουμε πίσω το χαμόγελο τους, όσο είναι δυνατόν, ενώ όπου απαιτείται θα παράσχουμε και ψυχολογική στήριξη. Οφείλουμε και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε έμπρακτα αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ήρθαν σ΄ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον και να συμβάλλουμε ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στη μαθητική κοινότητα για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψουν ασφαλή πια στις εστίες τους.
Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων, για να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφισή τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, και κυρίως δίπλα στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα μας»
.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρωτοβουλία αλλά και όλες τις δράσεις στήριξης προς τον Ουκρανικό Λαό.

«Είμαι ευγνώμων προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη για τη σημερινή του πρωτοβουλία. Συνολικά έχουν έρθει στην Ελλάδα 15 με 17 χιλιάδες Ουκρανοί, μεταξύ των οποίων  το 30% είναι παιδιά, δηλαδή περίπου 5.000, τα οποία αποτελούν και το πιο ευαίσθητο μέρος του πληθυσμού. Χρειάζονται ασφάλεια και προστασία σε όλα τα επίπεδα: σε κοινωνικό επίπεδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση. Βασιζόμαστε σε πρωτοβουλίες από προσωπικότητες όπως ο κύριος Πατούλης, αλλά και σε δράσεις που υλοποιεί συνολικά η Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία. Αυτά τα παιδιά όταν θα φύγουν από την Ελλάδα θα έχουν πάντα ριζωμένη την αγάπη τους για αυτή τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σουτένκο.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

https://youtu.be/XSpPIljSWtc

 

photo oukrania 1a

 photo oukrania 2a

 photo oukrania 3a

 photo oukrania 4a

 photo oukrania 5a

 photo oukrania 6a

 photo oukrania 7a

 photo oukrania 8a

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή