Γ.Πατουλης : «Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού κλάδου εν μέσω πανδημίας και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης

Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και προσωπικά του Προέδρου Γ.Πατούλη οι ιατροί και οι ιατρικές εταιρείες ενταχθήκαν στη δράση του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα οι ιατρικές υπηρεσίες ως επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα I (Ψηφιακά Εργαλεία Μ.Μ.Ε.) και στο πρόγραμμα III (Ψηφιακές Συναλλαγές) και τα οποία αφορούν στην χρηματοδότηση για την αξιοποίηση και την ενίσχυση νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην απόκτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη ψηφιακών συναλλαγών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στην δράση μπορούν να ενταχθούν ιατροί και ιατρικές εταιρείες ανεξαρτήτου νομικής μορφής, με ημερομηνία έναρξης και ίδρυσης/σύστασης πριν την 01/01/2022 και είναι ενεργές ως επιχειρήσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος εντάσσονται σε διακριτές κατηγορίες με κριτήριο την απασχόληση (εξαρτημένη εργασία) με ενίσχυση η οποία ξεκινάει από τα 900,00 ευρώ και κλιμακωτά φτάνει στα 18.000,00 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την χρηματοδότηση είναι η Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού κλάδου εν μέσω πανδημίας και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για ένταξη των ιατρείων και σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης πάγιου εξοπλισμού, λειτουργικών εξόδων κ.λ.π. τόσο για νέες όσο και για υφιστάμενες επιχειρήσεις.»

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ: https://digitalsme.gov.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον φοροτεχνικό σύμβουλο του Ι.Σ.Α. στο τηλέφωνο 2130117305 ή μέσω mail στο site του Ι.Σ.Α..

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή