images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: «Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής είναι κοντά στον πολίτη, με ενημερωτικές δράσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για να προστατέψει την υγεία του»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εφιστά την προσοχή στους παραθεριστές, για την πρόληψη προβλημάτων υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.  Μάλιστα, τα συνεργεία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής διένειμαν σχετικό ενημερωτικό υλικό, στα λιμάνι του Πειραιά.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε την σημασία της τήρησης των μέτρων προφύλαξης ,για την πρόληψη των απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας . «.Η αλλαγή περιβάλλοντος κατά της διάρκεια των διακοπών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι χρόνιοι πάσχοντες. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής είναι κοντά στον πολίτη, με ενημερωτικές δράσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για να προστατέψει την υγεία του », τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Ας δούμε τον οδηγό, για ασφαλείς διακοπές που συνέταξε το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαρίλαος Κ. Κουτής,MD,MPH,MSc,PhD , Ιατρός Επιδημιολόγος,  Ομ. Καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

Προγραμματισμός Ταξιδιού

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εισιτήρια χρόνος ταξιδιού, ατομικά μέσα προστασίας μάσκες καπέλα γάντια απολυμαντικά
Δικό σας αυτοκίνητο Ελέγξτε το αυτοκίνητο σας πριν τις διακοπές. Τηρείται αυστηρά τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.
Στάση κάθε 100 χιλιόμετρα σε οργανωμένο παρκιγκ

Διατροφή
Νερό – Τρόφιμα

Ηλιος

Υψόμετρο

Ερωτική συμπεριφορά

Θάλασσα

Έντομα - παράσιτα - ζώα

Αν, σας τσιμπήσει κάποιο έντομο:

Φορητό φαρμακείο
Τι θα πρέπει να περιέχει;

Χρήσιμα τηλέφωνα της περιοχής (Αστυνομίας, Κέντρου Υγείας, Νοσοκομείου, Φαρμακείων, Δήμου, Ιατρικού συλλόγου κ.λπ.).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ