images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Α. Γκάγκα, στην οποία ζητά, η μεταφορά των ειδικευομένων σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που ήδη υπηρετούν, να πραγματοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι για κάλυψη διοικητικών αναγκών.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι έχετε ζητήσει τις απόψεις του ΠΙΣ σχετικά με την εκτίμηση των ελλείψεων των ειδικευομένων ανά ειδικότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια, συμπέρασμα το οποίο θα πρέπει να προκύψει μετά από γόνιμο και εκτενή διάλογο με τις αρμόδιες Ιατρικές εταιρίες ανά ειδικότητα και τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ως προς το δεύτερο ερώτημά σας, για την εκπαίδευση ειδικευομένων στις διάφορες ιατρικές ειδικότητες σε συστάδες νοσοκομείων, πάγια γνώμη μας είναι ότι η μεταφορά των ειδικευομένων σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που ήδη υπηρετούν, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ειδικευόμενου ιατρού και σε καμία περίπτωση για κάλυψη διοικητικών αναγκών του εκάστοτε νοσοκομείου».

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ