Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, όπου επιχειρείται μια άστοχη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με αφορμή την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων του ΙΣΑ στα όργανα της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ., θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι :

  • Η συγκεκριμένη τροπολογία αποκαθιστά εν μέρει μια «αδικία», σε βάρος του μεγαλύτερου σε αριθμό μελών Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, του Ι.Σ. Αθηνών, ο οποίος διαχρονικά και για διάφορους λόγους που δεν θέλουμε να αναδείξουμε σε αυτή τη συγκυρία, υπο-εκπροσωπείται στα όργανα της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • Οι ιατροί – μέλη του Ι.Σ.Α. αποτελούν το 45% του συνολικού ιατρικού δυναμικού της χώρας και παρόλα αυτά, συμμετείχαν μέχρι σήμερα σε ποσοστό μόλις 8%, στα μέλη της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. .
  • Ακόμη και με την τροπολογία για την οποία κάποιοι επιχειρούν να κάνουν αδικαιολόγητα θόρυβο και να εμφανίσουν ότι ευνοείται ο Ι.Σ.Α., εξακολουθεί ο Σύλλογος μας να υπο-εκπροσωπείται. Η νέα τροπολογία προβλέπει για τον Ι.Σ.Α. να διαθέτει το 23% των μελών της Γ.Σ., Ακόμη και με τη νέα κατανομή, η εκπροσώπηση του ΙΣΑ εξακολουθεί να είναι κατά 50% χαμηλότερη, σε σχέση με τον αριθμό των μελών του.
  • Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων του Ι.Σ.Α. δεν γίνεται σε βάρος των άλλων ιατρικών συλλόγων της χώρας, τα ποσοστά εκπροσώπησης των οποίων παραμένουν ίδια.

Επισημαίνουμε επίσης πως αναλογική εκπροσώπηση προβλέπεται σε όλα τα συλλογικά όργανα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), ενώ πρόσφατα θεσπίστηκε αντίστοιχη αναλογία και στο συλλογικό όργανο των οδοντιάτρων. Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν τι σκοπιμότητες υπηρετεί να αναδεικνύεται ως πρόβλημα η ανάγκη για αναλογικότερη εκπροσώπηση των ιατρών της Αθήνας στα συλλογικά τους όργανα ;

Ποιους ενοχλεί η ισχυρή φωνή παρέμβασης του Ι.Σ.Α. στα ζητήματα της δημόσιας υγείας;
Ποια συμφέροντα θίγονται από τις σχέσεις ειλικρινούς και αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ του Ι.Σ.Α. και των υπόλοιπων ιατρικών συλλόγων της χώρας;
Ποιος θέλει διασπασμένο το αρραγές μέτωπο των ιατρών σε όλη την Ελλάδα;

Ο Ι.Σ.Α., ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα αξιοποιήσει την αυξημένη εκπροσώπηση του στον ΠΙΣ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των ιατρών, ανεξάρτητα σε ποιον ιατρικό σύλλογο ανήκουν.
Και όλοι μαζί, θα δώσουμε με αφετηρία τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών μας Συμβουλίων, το δύσκολο αγώνα για να διασφαλίσουμε σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα τους για πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή