images/logo-sillogou3.jpg

Γ.Πατούλης : «Διεκδικούμε καλύτερες αμοιβές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για τον ιατρικό κλάδο»

Στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας, με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στα περίπτερα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που έγιναν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κ.κ.Θ.Πλεύρη, Μ.Γκάγκα και Ζ.Ράπτη, του Προέδρου του ΠΙΣ Θ.Εξαδάκτυλου και του Προέδρου του ΙΣΘ Ν.Νιτσα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγειας και οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει.

«Πρέπει να κρατήσουμε στη χώρα μας τους γιατρούς που εξαναγκάζονται να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και κάλεσε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση και ενότητα.
«Διεκδικούμε αξιοπρεπείς επαγγελματικές συνθήκες και αμοιβές για τον ιατρικό κλάδο. Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει  να εκσυγχρονιστεί και να στελεχωθεί με προσωπικό.
Ζητήσαμε ενίσχυση του ΕΣΥ με ευρύτατες προσλήψεις, και μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού που ασκεί το έργο του, σε ιδιαίτερες αντίξοες συνθήκες.
Aναμφισβήτητα, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για τη μισθολογική ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ μετά από πολλά χρόνια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα ωστόσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε   καλύτερες αμοιβές για να προσελκύσουμε τους γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ και να παραμείνουν στη χώρα μας.
Ζητούμε επίσης ένα ισχυρό σύστημα ΠΦΥ, με το γιατρό της γειτονιάς στην πρώτη γραμμή. Δίνουμε μάχη για  την κατάργηση του clawback, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.
Η ΠΦΥ χρειάζεται περισσότερους γιατρούς. Πρέπει να διευρυνθούν οι ειδικότητες των προσωπικών ιατρών και να τους δοθεί η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού ιατρείου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνέβαλε ώστε να διαχειριστούμε τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα για μια γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, με  την οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος ΠΦΥ και την ενίσχυση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Συστρατευόμαστε σε αυτό το στόχο και θα βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Μέσα από την υγεία μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.
», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 20220911 083522

IMG 20220911 041129

IMG 20220911 040645

IMG 20220911 084244

 

Για το βίντεο πατήστε εδώ