Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στην Aν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με το θέμα της αιφνιδιαστικής αποχώρησης 86 έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΙΣΑ με την πρόσφατη παρέμβασή του, για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την προάσπιση των μελών του καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας, όπως όφειλε ως Θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, επεδίωξε να έχει πραγματικές απαντήσεις και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Για το λόγο αυτό, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Φ. Πατσουράκος, επικοινώνησε μαζί σας, την Παρασκευή 16.9.2022, μόλις έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες, για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων. Χωρίς ουσιαστική απάντηση αποκλείστηκε από σας, κάθε πιθανότητα επανεξέτασης του θέματος.

Γνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυσή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκτιμούμε ότι τέτοιες ενέργειες αδικούν το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Αναφερόμαστε στην αιφνιδιαστική αποπομπή συναδέλφων, γιατί πρόκειται για συναδέλφους μας που άοκνα εργάστηκαν στα χρόνια της πανδημίας, παρέμειναν δε στις θέσεις τους επί δυόμιση μήνες και αίφνης οφείλουν να αποχωρήσουν παραχρήμα. Η πολιτεία όφειλε να δείξει την ευγνωμοσύνη της στα μέλη της ιατρικής κοινότητας, τους συναδέλφους μας, που στήριξαν τις δημόσιες δομές στις δύσκολες μέρες και εν πάση περιπτώσει να τους δώσει ένα περιθώριο χρόνου.

Κυρίως όμως δεν έχουμε καμία ουσιαστική απάντηση, γιατί δεν παρατάθηκαν οι συμβάσεις των συναδέλφων μας εκείνων που αναμφίβολα τεκμηριώνεται η ανάγκη περαιτέρω παραμονής τους, επειδή δεν υπηρετεί στην ίδια δομή άλλος συνάδελφος με την ίδια ειδικότητα, όταν αυτό ήταν το κριτήριο που έθετε ο νόμος. Πως θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή