Γ. Πατούλης: «Θέλουμε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Να προηγηθεί διαβούλευση, για οποιαδήποτε αλλαγή, στις εργασιακές σχέσεις ».

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις επαγγελματικές συνθήκες, τις εργασιακές σχέσεις και την οικονομικές απολαβές, των νοσοκομειακών ιατρών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη,  με την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και απολαβές για τους νοσοκομειακούς ιατρούς που στηρίζουν με αυταπάρνηση το σύστημα υγείας και ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσει τις δομές υγείας.

Συζητήθηκε επίσης, το θέμα των εργασιακών σχέσεων, των ιατρών του ΕΣΥ και τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη σχέση, μεταξύ ιδιωτών και νοσοκομειακών ιατρών, με τους ίδιους όρους, επ’ ωφελείας της δημόσιας υγείας. Από την πλευρά της, η  Αν. Υπουργός Υγείας, δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους ιατρικούς συλλόγους. 

« Ο νοσοκομειακοί γιατροί την πιο δύσκολη ώρα της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, βρέθηκαν  στην πρώτη γραμμή της μάχης και στήριξαν με αυταπάρνηση το σύστημα υγείας. Οι γιατροί θα πρέπει να αμείβονται ανάλογα με το έργο που επιτελούν για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια ώστε να παραμείνουν στη χώρα μας και να στελεχώσουν τις δομές υγείας.», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

PHOTO 2022 09 28 13 03 27

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή