images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: «Αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα στη συνταγοράφηση όλων των ιατρών και δεν θα αποδεχτούμε καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης.»

Ο Ιατρικός Σύλλογος ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά, ότι το δικαίωμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων όλων των ιατρών αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα που επετεύχθη μετά από αγώνες του ΙΣΑ, προ δεκαετίας (κατάληψη του Υπουργείου Υγείας το 2011) και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας καθώς είναι προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Ο ΙΣΑ καλεί τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη και τον Γ. Γραμματέα Μ. Θεμιστοκλέους να επιβεβαιώσουν τη θέση που διατύπωσαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Συλλόγου για τον Προσωπικό ιατρό, σύμφωνα με την οποία αφενός δεν θα υπάρξει περιορισμός στην πιστοποίηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία εξετάσεων και αφετέρου δεν πρόκειται να τεθεί θέμα επιστράτευσης των προσωπικών ιατρών.

«Αγωνιστήκαμε για την πιστοποίηση στη συνταγογράφηση όλων των ιατρών .Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ιατρικού κόσμου και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας », ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και παράλληλα τόνισε ότι ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ