Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστός στις δεσμεύσεις του, προς τα μέλη του, κατέθεσε την πρώτη από σειρά αιτήσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση της απόφασης για το Clawback ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες και για τα ποιοτικά κριτήρια.

Ειδικότερα, ζητά την ακύρωση της Υπουργικής Αποφάσεως του Υπουργού Υγείας με θέμα: «Τροποποίηση (2η) της από στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 29274/18-05-2021 απόφασης του Υπουργού Υγείας «Επιτρεπόμενα όρια δαπανών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) έτους 2021, για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και ιατροτεχνολογικά προϊόντα και συμπληρώματα ειδικής διατροφής». Με την απόφαση αυτή τροποποιούνται και ορίζονται στα μέσα του 2022 αναδρομικά για το έτος 2021 τα ανώτατα όρια δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για διάφορες κατηγορίες παροχών, κατά το μέρος που αφορά στις υπηρεσίες των παρόχων. Με τον ορισμό των ορίων αυτών, εμμέσως προσδιορίζεται το ποσό του Clawback αλλά και εν τέλει η τιμή αποζημίωσης τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο ΙΣΑ προσέφυγε για την ακύρωση Clawback γιατί δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου, δηλαδή η οξεία δημοσιονομική κρίση που οδήγησαν αρχικά στην κρίση περί της συνταγματικότητας του μέτρου.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να εξασφαλίσει την οικονομική και επαγγελματική επιβίωση των μελών του, με συνεχείς παρεμβάσεις του στην πολιτική ηγεσία αλλά και εξαντλώντας τα νομικές δυνατότητες που υπάρχουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή