images/logo-sillogou3.jpg

Το Δ.Σ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασής του, συζήτησε για το νομοσχέδιο για την «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις». Εκφράστηκε η αντίθεσή του, στο άρθρο 10 που αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, το οποίο θέλει περαιτέρω διαβούλευση. Όπως επισημάνθηκε από μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ, θα μπορούσε ένα τέτοιο σύστημα, να αξιοποιηθεί προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας, αποκλειστικά σε περιοχές και ειδικότητες (π. χ αναισθησιολογία) που είναι άγονες προκειμένου να καλυφθούν.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο μέσα από διαβούλευση, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αμφίδρομων σχέσεων με το ΕΣΥ και για τους ιδιώτες ιατρούς, με στόχο την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι η πραγματική αναβάθμιση του ΕΣΥ, θα γίνει με την ενίσχυση του προσωπικού του και τη διασφάλιση αξιοπρεπών οικονομικών απολαβών, στο επίπεδο των αμοιβών των Ευρωπαίων ιατρών, ώστε να μην είναι αναγκαία η υπερεργασία, για να μπορεί ο λειτουργός της υγείας να ζει με αξιοπρέπεια.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ