Γ. Πατούλης «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος των πολιτών είναι βασικός πυλώνας, για τη διατήρηση της καλής υγείας

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η διημερίδα Πρόληψης Υγείας, στον Δήμο Μακρακώμης Φθιώτιδας (28- 29 Ιανουαρίου 2023) που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ,  το Υπουργείο Υγείας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Μακρακώμης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και με τη συνεργασία του ΙΣΑ.
Επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ενημέρωσαν το κοινό, για την πρόληψη των νοσημάτων που χρήζουν δια βίου, προ συμπτωματικό έλεγχο, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου, οι καρδιαγγειακές παθήσεις ενηλίκων και εμβρύων, ο διαβήτης, η άνοια,η οστεοπόρωση κ.α

Παράλληλα, έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας του Δήμο Μακρακώμης που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενημέρωση των πολιτών για 11 νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Η σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση, συνεχίστηκε με την εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή, με τη συνεργασία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιου Αυγερινού και της Ομάδας του καθώς και την πραγματοποίηση συμβολικού αγώνα δρόμου, στην μνήμη του Γεώργιου Παπανικολάου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ,  ΕΔΔΥΠΠΥ και Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο ρόλο των ΚΕΠ Υγείας, στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας.
«Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 150 δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Χαντζής Γεώργιος,  μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «το ΚΕΠ Υγείας έρχεται να προστεθεί ως νέος κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής μας μέριμνας και της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε έχοντας ως προτεραιότητά μας την κοινωνική πολιτική.»

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διημερίδας ήταν ο Δόκτωρ Αντώνης Πολυδώρου, Γ. Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και Πρέσβης Ελληνικού Τουρισμού ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν οι κ.κ. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Δόκτωρ Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόφιλος Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω κ. Νικόλαος Παπαντωνίου, ο Αντιπρόεδρος καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρης Φιλίππου, ο Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας και Στέλεχος ΔΥ και Υγιεινής Περιβάλλοντος η κα. Διονυσία Νταπαντά, η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μέλος του Κεντρικού Δ.Σ,  και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Λαμίας κα. Μαριάνθη Ντούβα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Κων/νος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τσελεπής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Νίκος Τζιβελέκας, ο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας κ. Γεώργιος Σταθοκώστας, αξιότιμοι ομιλητές και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

DSC 1177

DSC 0530

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή