Την ανάγκη να στηριχθούν οι μεταμοσχεύσεις και η ευαίσθητη ομάδα των νεφροπαθών ασθενών, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης».

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ,ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, ο καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας, Ιωάννης Μπολέτης, βραβεύτηκαν φορείς και πολίτες που έχουν συμβάλλει στις μεταμοσχεύσεις και στην στήριξη των ασθενών, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικόν Ηρακλής Τσαγκάρης και η προϊσταμένη της διεύθυνσης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ Χαρα Κανή. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης απένειμε βραβείο στη Συντονίστρια του ΕΟΜ Γιούλη Μενουδάκου.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε τα εξής:

«Είμαστε δίπλα στους νεφροπαθείς που είναι μια ιδιαίτερη ομάδα ασθενών αφουγκραζόμαστε τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην κάλυψή τους. Η Ομάδα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ,συνέβαλε στη μεταφορά των ασθενών τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και σε περιόδους κρίσης που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε στην καλύτερη περίθαλψη των ασθενών διασφαλίζοντας 150 εκατ. για τη μισθοδοσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, 50 εκατ. για τεχνολογικό εξοπλισμό και 4 εκατ. για την αγορά 50 ασθενοφόρων. Ενώ ως ιατρικός κόσμος έχουμε δεσμευθεί να συμβάλλουμε στις μεταμοσχεύσεις που αποτελούν το υπέρτατο δώρο ζωής».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, σε όλους όσους συμβάλλουν στη στήριξη των ασθενών και κάλεσε την πολιτεία να καλύψει τις ανάγκες τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 0435

IMG 0400

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή