images/logo-sillogou3.jpg

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Η ψηφιοποίηση στην Υγεία» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υβριδικά, παρακολούθησαν εκατοντάδες ιατροί που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους, στους αξιόλογους ομιλητές.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Η ψηφιακή εποχή μας, ζητά από τον ασθενή και τον γιατρό να συνεργάζονται σε ένα αποδοτικότερο, ασφαλέστερο και πιο φιλικό σύστημα υγείας. Η υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής για την υγεία στηρίζεται στην διαλειτουργικότητα, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πολίτη- ασθενούς και στην ασφάλεια της θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς,  του συστήματος, και των δεδομένων. Η ψηφιακή υγεία,  τόσο για την ΕΕ όσο και για τον ΠΟΥ, ήταν άλλωστε, και πριν από την πανδημία COVID-19,η αναδυόμενη, στρατηγική προτεραιότητα υγείας, για να καταστούν αποτελεσματικότερα τα συστήματα και οι υπηρεσίες υγείας Στην Περιφέρεια Αττικής με την συνεργασία και του ΙΣΑ, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε με άμεσα αντανακλαστικά τα έξυπνα συστήματα, και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής της κοινωνίας μας.»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παρίστατο διαδικτυακά μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ψηφιοποίησης στην υγεία, ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που συνέβαλαν και στη διαδικασία της μετάβασης στην άυλη συνταγογράφηση. Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Κακουλίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ)αναφέρθηκε στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων στην υγεία ενώ η

Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τα σημαντικά οφέλη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Ημερίδας διαρθρώθηκε ως εξής:

Προεδρείο:

Φώτιος Πατσουράκος, Αρχίατρος ε.α., Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΙΣΑ και Πολυτίμη Λεονάρδου, Β΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ομιλίες

Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΣΑ & Περιφερειάρχης Αττικής

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Ψηφιοποίηση στην υγεία. Παρόν και μέλλον»

Γεώργιος Κακουλίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ)

«Διαλειτουργικότητα συστημάτων στην υγεία»

Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ

«Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην υγεία. Προβλήματα και οφέλη»

Κεντρική επιμέλεια

Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΣΑ & Περιφερειάρχης Αττικής

Οργανωτική Επιτροπή

Φώτιος Πατσουράκος, Γεώργιος Μαρίνος, Αναστάσιος Χατζής

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

A72I4045

A72I4081

A72I4011

A72I4063

A72I3992