Κύριοι,

Ο ΙΣΑ γίνεται καθημερινά αποδέκτης εξαιρετικά έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων νέων ιατρών οι οποίοι βρίσκουν προσκώματα στην έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Με τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 35 του ν. 4025/2011 ορίστηκε ότι αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ιατρών καθώς και τίτλου ιατρικής ειδικότητας ορίζεται από 1-1-2012 ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παρά ταύτα δεν φαίνεται να είστε ως υπηρεσία έτοιμη να δεχθεί και να διεκπεραιώσει τις σχετικές αιτήσεις, αποστερώντας έτσι τους νέους από το δικαίωμά τους να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να υποβάλλουν αίτηση για ειδικότητα, αίτηση για την οποία, όπως γνωρίζετε ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας.

Η παραπάνω νέα αρμοδιότητά σας ήταν ένας από τους κύριους λόγους που με προηγούμενο έγγραφό μας ζητήσαμε την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ που δεν εισακούστηκε.

Η ταλαιπωρία πάντως και η άδικη μεταχείριση πολλών νέων και μελλοντικών συναδέλφων μας πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σταματήσει.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την διευθέτηση του θέματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή