Κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών ,εγκυμονεί ο ΕΟΠΥΥ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά  παρέμβαση από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και την σύνταξη κατεπείγουσας  έκθεσης, σχετικά με  την ασφάλεια των δομών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαδικασιών για το καλό των ασφαλισμένων και του Συστήματος Υγείας.

Η  ομολογία   για  την αποτυχία του  Φορέα, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, σε πρόσφατες δηλώσεις του, σε εκπροσώπους του Τύπου, καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη, άμεσης παρέμβασης, για να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας σε ρόλο…Χάρι Πότερ, δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα κατορθώσει μέσα σε είκοσι ημέρες ό,τι δεν  επιτεύχθηκε, το τελευταίο χρόνο, δηλαδή να τεθεί  σε λειτουργία, ο Φορέας. Στο μεταξύ, όμως, όπως  τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, διακυβεύεται  η υγεία  και η ασφάλεια εκατομμυρίων   πολιτών.

Επίσης ο υπουργός Υγείας ,κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να μετακυλήσει την ευθύνη, για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης  καθώς και την αναξιοπιστία του απέναντι στην Τρόικα, στο ιατρικό σώμα.

Παρά το γεγονός, ότι οι γιατροί  επί δύο χρόνια, παραμένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ και   προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους!

Είμαστε υπέρ των ελεγκτικών μηχανισμών και αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  υγείας , σε αυτή την δύσκολη για τη χώρα συγκυρία.

Δεν θα ανεχτούμε όμως,  την  στοχοποίηση  του ιατρικού σώματος, καθώς και την επιχειρούμενη επαγγελματική  και επιστημονική του απαξίωση.

Είναι χρέος μας, να  σταθούμε δίπλα στους ασθενείς και   να διαφυλάξουμε ,το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                       ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή