• Οι Ακροβατισμοί, οι μεγαλοστομίες και οι συνεχείς πειραματισμοί της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α. με την υγεία των πολιτών, δεν έχουν τέλος και εγγίζουν πλέον τα όρια της επικινδυνότητας.
  • Η προχειρότητα, η έλλειψη δομών και οργάνωσης, αλλά και η παντελής απουσία κοινωνικής συναίνεσης, καταδεικνύουν σε καθημερινή βάση το ανεφάρμοστο σειράς μέτρων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, που αποφασίστηκαν με απολύτως καθαρά λογιστικά κριτήρια, υπό την δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις και αναδιπλώσεις τον Υπουργό Υγείας και θύματα τους ασφαλισμένους.

Τελευταίες κραυγαλέες περιπτώσεις :

  1. 1.Η ανάκληση μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εφαρμογή του μέτρου των Κ.Ε.Ν. (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια), που συνιστά σαφή παραδοχή της αποτυχίας.
  1. 2.Το φιάσκο με την έναρξη του παραπαίοντος Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τη δυσλειτουργία του οποίου υποχρεώθηκε δημόσια να αναγνωρίσει ο κ. Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη Διοίκησή του, μετά το δεδομένο ότι η ταλαιπωρία και αγανάκτηση των ασφαλισμένων κτύπησε κόκκινο.
  2. 4.Έσχατη επινόηση παγκοσμίου πρωτοτυπίας του κ. Λοβέρδου ο καταγραφικός έλεγχος της συνταγογράφησης των θεραπόντων ιατρών, από τους φαρμακοποιούς και τι άλλο θ’ ακούσουμε και θα δούμε.
  1. Μετά την τελευταία συνάντηση με την Τρόικα και τις εντολές που έλαβε, επαναφέρει το θέμα της «συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία», μέτρο που θα θέσει, σε ικανό ποσοστό, σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, θα τους εξαναγκάσει να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που εμπιστεύονται και όλα αυτά αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει καθαρά λογιστικές ανάγκες.

 

  • Ο Ι.Σ.Α. και οι λοιποί Ιατρικοί Σύλλογοι και Φορείς , για όλα αυτά τα προβλήματα που ανέκυψαν, έγκαιρα επεσήμαναν ότι τίθενται βεβιασμένα και με προχειρότητα σε εφαρμογή, για δε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είχαν προτείνει τετράμηνη αναστολή έναρξης του, ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες και για μια φορά ακόμη αγνοήθηκαν και επαληθεύτηκαν πριν αλέκτωρ λαλήσει.
  • Ερωτούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. ως πότε θα συνεχιστεί το «Μακελειό» στο χώρο της υγείας;
  • Αναμένουν να συμβεί και στη χώρα μας ο ξεσηκωμός του κόσμου, όπως και στην τελούσα υπό την κηδεμονία του Δ.Ν.Τ. Ρουμανία, όπου δεκάδες χιλιάδες λαού σε 40 πόλεις κατέβηκαν στους δρόμους, μετά την παραίτηση του υφυπουργού υγείας, γιατί η κυβέρνηση παρέδιδε την υγεία τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα και έγινε ο κακός χαμός;
  • Τα λέμε όλα αυτά, διότι ο εμπαιγμός του ιατρικού κόσμου δεν έχει προηγούμενο, οι δεσμεύσεις του κ. Λοβέρδου για πολλοστή φορά διαψεύδονται, με την ψήφιση σήμερα του πολυνομοσχεδίου που απελευθερώνει την άσκηση της ιατρικής και καθιστά το χώρο της υγείας «ξέφραγο αμπέλι», παραδίδοντάς την στο επί θύραις καρτέλ της υγείας.
  • Καλούμε την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., επιτέλους να παύσουν να αυθαιρετούν και να παίζουν παιχνίδια με την υγεία του κόσμου, γιατί θα είναι υπεύθυνοι για ότι θα ακολουθήσει, οι αντοχές και ανοχές ασφαλισμένων και γιατρών έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, παίζουν με το επίπεδο διαβίωσής μας, δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν και με την υγεία των πολιτών και την ιατρική μας αξιοπρέπεια.
  • Σας καλούμε κύριοι της Κυβέρνησης και του Υ.Υ.Κ.Α., να σεβαστείτε επιτέλους τους ασφαλισμένους και τους λειτουργούς της υγείας και να προχωρήσετε σε διάλογο ουσίας, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, άλλως ότι και να κάνετε, είναι σίγουρο ότι κτίζετε στην άμμο και τα σπασμένα θα πληρώσει ο Λαός.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή