Στο 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις 2011 & Προοπτικές 2012 στην Καρδιολογία» που διοργάνωσε η Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καθηγητών Καρδιολογίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Στην ίδια εκδήλωση ο καθηγήτης κ. Κρεμαστινός απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομότιμο Καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών Γ. Δάικο για το ήθος και την προσφορά του στην ιατρική.

Το συνέδριο διεξήχθη παρουσία του Υφυπουργού Υγείας & Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη, του πρώην Υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Φθιώτιδας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου της Εκκλησίας καθώς και πολλών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνεχάρη τους Καθηγητές της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» την κα. Αναστασίου και τον κ. Κρεμαστινό για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του συνεδρίου που συμπυκνώνει τις διεθνείς εξελίξεις σε όλο το φάσμα της Καρδιολογίας, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή τους στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης.                   

Το πιο σημαντικό σημείο –τόνισε- που θέλω να σταθώ είναι οι θεματικές ενότητες Προληπτικής Καρδιολογίας που πραγματεύεται το συνέδριο και οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου. Διότι η διατήρηση της υγείας του πολίτη είναι πολύ σημαντικότερη από τη θεραπεία. Αυτή την πολιτική υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.»

Ο Κ. Πατούλης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας που απαξιώνουν το έργο και την προσφορά του Έλληνα γιατρού υπογράμμισε: «Έφθασε πια η χρονική στιγμή που η κοινωνική αλληλεγγύη γιατρών πολιτών αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων μας στο χώρο της Υγείας. Ο γιατρός της Ελλάδας πρέπει να αγωνιστεί σήμερα για να διεκδικήσει την παγκοσμίως αυταπόδεικτη ελεύθερη συνταγογράφηση, την υπεράσπιση του ιατρικού δικαιώματος, να εκτελείται η συνταγή του, το δικαίωμα για μια θέση ειδικότητας στην Ελλάδα, το δικαίωμα της ακαδημαϊκής και της δια βίου μάθησης.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών –πρόσθεσε- βάλαμε την κόκκινη γραμμή σε δύο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα ζητήματα: την ελεύθερη επιλογή γιατρού και το αξίωμα του Σωκράτη: «Να είσαι γιατρός και να επιλέγεις τη θεραπεία για το ασθενή. Ελεύθερη συνταγογράφηση και συλλογική σύμβαση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό διαπραγματευτικό μας χαρτί στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε τους συναδέλφούς του γιατρούς σε εγρήγορση και φυσική παρουσία, καθώς και με κάθε ευκαιρία η υπογράμμιση της συμβολής και της προσφοράς του Έλληνα γιατρού στο κοινωνικό σύνολο που στις μέρες μας είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά τόσο εθελοντική.                          

         Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 




 

09 11 12 Patoulis 7o Ethsio Die8nes Synedrio Kardiologias CARAVEL 68


09 11 12 Patoulis 7o Ethsio Die8nes Synedrio Kardiologias CARAVEL 35

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή