Αθήνα, 1/11/2011

Α.Π. 26037

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ Η ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΝΠΔΔ, που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Σεβαστουπόλεως αρ. 113)

ΚΑΤΑ

Του κ. Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Αριστοτέλους αρ. 17)

********

Ο ΙΣΑ έγινε τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης σωρείας έντονων προφορικών και γραπτών διαμαρτυριών γονέων που έχουν ιδία γνώση για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Οι ίδιοι έχοντες προσωπική αντίληψη, τόσο της επιστημονικής επάρκειας των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων, αλλά και του ήθους τους, εκφράζουν την αγανάκτηση και το θυμό τους, τόσο για τις χαλκευμένες, όπως τις χαρακτηρίζουν, κατηγορίες κατά των υπηρετούντων συναδέλφων, όσο και για την αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδος, που είναι το μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του ΕΣΥ.

Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται για τη σπουδή με την οποία ελήφθη μία τόσο σημαντική για ολόκληρο το δημόσιο τομέα υγείας απόφαση, πριν καν διενεργηθεί οποιαδήποτε προσπάθεια εν τω βάθει διερεύνησης του όποιου θέματος προέκυψε, σας δηλώνει ότι είναι αντίθετος σε κάθε τέτοια αβασάνιστη απόφαση στηλίτευσης της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων μας και του έργου τους ως λειτουργών της υγείας και σας προσκαλεί να παρέμβετε προσωπικά και άμεσα και να προβείτε στις ενδεδειγμένες από μέρους σας ενέργειες για την απρόσκοπτη και εύρυθμη εκ νέου λειτουργία του Τμήματος, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των μικρών ασθενών.

Αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα διαμαρτυρία – δήλωση - πρόσκληση προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Επικολλάται ένσημο του Τ.Π.Δ.Α. 1,3 Ευρώ.

Αθήνα 1-11-2011                                                    

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Η παρούσα κοινοποιείται

  1. προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Ε. Παπασάββα και
  2. τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής κ. Μουσιώνη,

για τις δικές τους άμεσες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της τάξης, την επαναλειτουργία του μοναδικού καρδιοχειρουργικού τμήματος στην Αθήνα, η αναστολή λειτουργίας του οποίου λειτουργεί αποκλειστικά σε βάρος των μικρών ασθενών και των γονέων τους.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή