images/logo-sillogou3.jpg
Επιστολή ενημέρωσης των φοιτητών Ιατρικής Αθηνών για το προσχέδιο Νόμου του ΚΕ.Σ.Υ εστάλη από τον Ι.Σ.Α.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


Αγαπητοί αυριανοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το προσχέδιο Νόμου που συντάχθηκε όχι μόνο χωρίς διάλογο αλλά εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση ως προς τις κατευθύνσεις του προσχέδιου της ιατρικής κοινότητας, των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Το προσχέδιο Νόμου αφορά στην ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ), στην απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών.

Βάσει του νομοσχεδίου προβλέπεται η ίδρυση Νέων Επιστημονικών Εταιρειών, μία ανά ειδικότητα. Οι Εταιρείες αυτές θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες για όλα τα θέματα που αφορούν στην αντίστοιχη ειδικότητα.

Δυστυχώς η αναφορά του προσχέδιου Νομού ως προς την εισαγωγή στην ειδικότητα με ένα σύστημα εξετάσεων χωρίς δικλίδες ασφάλειας, οδηγεί τους νέους συναδέλφους σε ομηρία και ανοίγει το δρόμο σε πιθανές εξαρτημένες πελατειακές σχέσεις.

Προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας η ψήφιση του προσχεδίου από το θερινό τμήμα της Βουλής το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και μετά την ψήφιση αυτού, θα αποσταλεί στις υπάρχουσες Εταιρείες, ένα νέο Ενιαίο Καταστατικό βάσει του οποίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές, για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων.

Τις ενστάσεις μας σχετικά με το προωθούμενο Νομοσχέδιο έχουμε ήδη θέσει υπόψη του Υπουργού Υγείας.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών.

Η συμπαράστασή όλων σας είναι σημαντική σε όποια μορφή αντίδρασης αναληφθεί.


Για το πλήρες κείμενο του προσχεδίου πατήστε εδώ