images/logo-sillogou3.jpg

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α με το Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ Γεράσιμο Βουδούρη, και τον Κυριάκο Σουλιώτη, Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο του ΟΠΑΔ. πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Οκτωβρίου με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα χρονοδιαγράμματα έναρξης και εφαρμογής του.

Ο Ι.Σ.Α επεσήμανε για άλλη μία φορά την κόκκινη γραμμή που θέτει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ώστε να έχει τη στήριξη των γιατρών της Αθήνας, η οποία είναι η δυνατότητα να συνταγογραφούν και να γράφουν εξετάσεις όλοι οι γιατροί ανεξάρτητα αν είναι συμβεβλημένοι ή όχι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επίσης, τονίστηκαν οι πάγιες θέσεις του Ι.Σ.Α για συλλογική σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Ο κ. Βουδούρης, δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα συνταγογράφησης θα τεθεί στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ την ερχόμενη εβδομάδα κατανοώντας τις απόψεις του Ι.Σ.Α. ώστε να δοθεί λύση στο δίκαιο αυτό αίτημα. Δηλαδή να υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί που μαζί με τους υπόλοιπους πιστοποιημένους να συνταγογραφούν μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και με πλαφόν συνταγογράφησης.

Το θέμα της συλλογικής σύμβασης το είδε θετικά ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αλλά με τη διαφορά ότι αν κάποιοι γιατροί δεν εναρμονίζονται με τους όρους της συλλογικής σύμβασης, θα καθορίζεται ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποχωρούν από το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, ώστε να υπάρξει εμβάθυνση σε θέματα εφαρμογής του τρόπου λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ όπως, επίσης, και οι ασφαλιστικές δικλίδες για τους επίορκους γιατρούς που δεν θα τιμήσουν τους όρους της σύμβασης.

Κατά τον κ. Βουδούρη, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε πλήρη μορφή από 1/1/2012.

Ο ΙΣΑ επιφυλάχτηκε για τις περαιτέρω ενέργειες και δράσεις του, λέγοντας ότι θα περιμένει να δει στη πράξη τα τελικά αποτελέσματα των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης ο ΙΣΑ εξέφρασε τη πλήρη απόρριψη ως γονατογράφημα του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να το επιστρέψει στη Γ.Γ. του Υπουργείου Απασχόλησης Κα Αθηνά Δρέττα, ως απαράδεκτο.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ε. Πατούλης                      Ευστάθιος Τσούκαλος


 

 

 

10 10 11 Patoulis GenikoS DiefthintiS EOPYY

Από τη συνάντηση του Προέδρου
του Ι.Σ.Α Γιώργου Πατούλη,
με το Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Γεράσιμο Βουδούρη, και τον
Κυριάκο Σουλιώτη, Αντιπρόεδρο
και Πρόεδρο του ΟΠΑΔ.
Από αριστερά (πάνω) τα Μέλη
του ΔΣ του ΙΣΑ Κος Ζαχαριάδης
και Κος Ψυχάρης (κάτω)
Κος Ζαφειρίου,
ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ
Κος Τσούκαλος,
το Μέλος του ΔΣ
Κος Δατσέρης,
ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ
Κος Ρέντης,
ο Ταμίας του ΙΣΑ
Κος Πατσουράκος
και το μέλος του ΔΣ Κος Μαρίνος.