images/logo-sillogou3.jpg

Η τακτική του εμπαιγμού, η αθέτηση θέσεων και υποσχέσεων και η δουλοπρεπής υποταγή στις εντολές της Τρόϊκα, που με θρησκευτική ευλάβεια εκτελεί η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., σήμερα επισφραγίζεται με την επιχειρούμενη κατάργηση της παραγράφου 21 του άρθρου 66 του πρόσφατου Ν. 3984/2011.

Ο κ. Λοβέρδος αθετώντας τις δεσμεύσεις του, ανενδοίαστα επιχειρεί το ξεπούλημα της Π.Φ.Υ. , χρησιμοποιώντας ως παρακαμπτήριο το Υπουργείο Οικονομικών.

Προκλητικά αγνοεί και πετά στο καλάθι των αχρήστων το Π.Δ. 188/2009 της προκατόχου του κας. Ξενογιαννακοπούλου, που αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 αποκατέστησε την νομιμότητα που λάθρα είχε παραβιάσει η απερχόμενη ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., παραδίδοντας την Π.Φ.Υ. του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τον κ. Λοβέρδο έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή των Ιατρικών Φορέων στη διάρκεια των καταλήψεων του Υ.Υ.Κ.Α. όταν ξεκινούσε η συζήτηση για το άνοιγμα των «Κλειστών Επαγγελμάτων», να μη προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου της 7-2-2011.

Ακολούθως ο Ι.Σ.Α. με επιστολή του στις 2-5-2011 προς τον κ. Λοβέρδο, που επίσης επισυνάπτεται, του υπενθύμιζε την τηλεφωνική δέσμευσή του προς τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. όπως, μέχρι 2-7-2011 εκδώσει Π.Δ. που δεν θα επιτρέπει το άνοιγμα του Ιατρικού Επαγγέλματος, ώστε να μην αλλοιωθεί η φύση της άσκησης της Ιατρικής και να μη καταστεί η Υγεία αντικείμενο εμπορίας.

Αιφνιδίως και εν κρυπτώ, κατά την προσφιλή τακτική των κυβερνητικά υπεύθυνων, προστέθηκε στο προς ψήφιση Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών τροπολογία με την οποία «η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν. 3984/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε».

Επαναλαμβάνουμε αν αυτό δεν είναι Αίσχος και Ντροπή, τι είναι;

Αν αυτό δεν είναι εξόφθαλμη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, ας μας πουν τι είναι;

Αν δεν υποκρύπτονται δεσμεύσεις προς τα εξωϊατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που διαχρονικά λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ας μας πουν ποιους εξυπηρετεί;

Σίγουρα πάντως όχι τους Έλληνες πολίτες.

Υπενθυμίζουμε για μια φορά ακόμη στους «εκτελεστές» του Συστήματος Υγείας, ότι Γιατροί και Λαός θα ανατρέψουν τα τετελεσμένα τους και κάθε αντιλαϊκό μέτρο.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες της κατάρρευσης του Κοινωνικού Κράτους, καλούμε Κυβέρνηση, Κόμματα και τους Έλληνες Βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να προστατέψουν την Εθνική Υπόθεση της Υγείας και να μην επιτρέψουν την εκποίηση και εμπορευματοποίηση του Κοινωνικού Αγαθού της Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                 Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ