Στην ημερίδα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Αθηνών ΟΜΜΑ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Οφθαλμολογικής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS) και την αιγίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.). συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί από τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας  μέσα από τη χρηματοοικονομική και πολιτική ρευστότητα στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Τόνισε ότι σε αυτές τις αλλαγές, ο Ιατρικός Σύλλογος πρωτοστατεί για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το Σύστημα Υγείας, για τους ασφαλισμένους, αλλά και τους συναδέλφους γιατρούς. Επίσης έκανε αναφορά της σπουδαιότητας της πρόληψης και της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης των παθήσεων του οφθαλμού και υπερθεμάτισε την αλληλεγγύη των οφθαλμιάτρων, αλλά και των άλλων ειδικοτήτων λέγοντας ότι: « όταν οι γιατροί ενώνονται, μέσα από κανόνες, τότε προάγουν και το επίπεδο της επιστήμης, αλλά και την επαγγελματική τους κατοχύρωση. Αυτή η πρωτοβουλία συνένωσης, είναι σημαντικό να γίνει σε όλους τους γιατρούς».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, έκλεισε  το χαιρετισμό του στο συνέδριο, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινωνία και την πολιτεία, τονίζοντας ότι η Υγεία πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των Γιατρών ΚΑΙ στον επιχειρηματικό χώρο, διότι Υγεία χωρίς γιατρούς δε γίνεται.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους χειρουργών οφθαλμιάτρων καθώς και επιστημόνων του ιατρικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή