×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Αθήνα, 27.10.2011

Θέμα: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ Υ.Υ.Κ.Α. «ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, η συνάντηση των νέων γιατρών και ειδικευομένων στο συνεδριακό κέντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Για πρώτη φορά, οι νέοι γιατροί προσκλήθηκαν επίσημα από το ΔΣ του ΙΣΑ, κατόπιν εισήγησης του προέδρου κου Γιώργου Πατούλη.

Η προσέλευση ήταν μαζική, ιδιαίτερα από ειδικευόμενους, ανέργους και γιατρούς εν αναμονή ειδικότητας, οι οποίοι εξέφρασαν, με πλήρη ελευθερία, τις απόψεις τους απέναντι στα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου «Ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών και Ιατρικών Ειδικοτήτων» που προωθεί το Υ.Υ.Κ.Α. και η Κυβέρνηση.Μέσα από μία πολύωρη συζήτηση, ακούστηκαν τα επιχειρήματα και οι προβληματισμοί όλων. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, υπερθεμάτισε στις προτάσεις των Νέων Γιατρών και εισηγήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα, με τη δέσμευση να το φέρει προς ψήφιση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, στις 6 Νοεμβρίου 2011.

Ψήφισμα
«Η συγκέντρωση των Νέων Γιατρών που συνεκάλεσε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δήλωσε την κατηγορηματική της αντίθεση στο επιοικώς απαράδεκτο Σχέδιο Νόμου του Υ.Υ.Κ.Α. για θεσμοθέτση εξετάσεων σε όλα τα στάδια λήψης ειδικότητας, μεταξύ πολλών άλλων απορριπτέων μέτρων.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μέσω της δραματικής μείωσης των θέσεων ειδικότητας, μέσω της παράδοσης της εκπαίδευσης των ειδικευομένων, αλλά και της ίδιας της πρόσβασης στην ειδικότητα, στις επιστημονικές εταιρείες, οι οποίες αποκτούν υπερεξουσίες, θέτει την «ταφόπλακα» στην επιστημονική, επαγγελματική και εργασιακή προοπτική όλων των νέων γιατρών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας
• Την παραίτηση των ιατρών-μελών του ΚΕΣΥ που συνέταξαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ερήμην του ιατρικού κόσμου και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, εν κρυπτώ, και αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Νέων ιατρών και της Ελληνικής κοινωνίας
• Κανένας περιορισμός, τουλάχιστον, στις υφιστάμενες θέσεις για λήψη ειδικότητας
• Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων στη βάση των πραγματικών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

• Κανέναν διάλογο με το αναξιόπιστο Υπουργείο Υγείας, όσο συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τους μελλοντικούς στυλοβάτες του ΕΣΥ
• Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 - Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή όλων των τελούντων εν αναμονή για ειδικότητα, των Ειδικευομένων, των Νέων γιατρών και των Ειδικευμένων
• Κάλεσμα των Ιατρικών Φορέων ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και του Αγωνιστικού Πανιατρικού Μετώπου, να συμμετέχουν μαζικά στην πανιατρική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας

Κατά τη συνάντηση, συγκροτήθηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες στην κινητοποίηση των νέων γιατρών και των ειδικευομένων.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν:

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΙΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΤ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΡΥΛΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΨΝΑ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΕΡΟΠΑΝΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΘΗΣ 1ο ΙΚΑ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΚΑΛΙΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 7ο ΙΚΑ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1ο ΙΚΑ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ-ΛΑΙΚΟ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ 1Ο ΙΚΑ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τις επόμενες μέρες, μετά τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, θα ακολουθήσουν και νέες δράσεις με προτεραιότητα τη μεγάλη συγκέντρωση και τη φιλοξενία των Νέων γιατρών στα γραφεία του ΚΕΣΥ.
Στη συγκέντρωση Νέων Γιατρών εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, έλαβαν μέρος τα εξής μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ:
Κος Αχιλλέας Ρέντης, αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΣΑ, Κος Σωτήρης Δρίτσας, Κος Γιώργος Μαρίνος, Κος Γιώργος Ελευθερίου, Κος Σωτήρης Καλιαμπάκος, κος Βαγγέλης Ζαφειρίου, κος Θεόδωρος Πιτσόλης.

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή