×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Προς τα Μ.Μ.Ε.

Αθήνα, 24-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνεδρίαση Επιτροπής Νέων Ιατρών και Ειδικευομένων του Ι.Σ.Α.»

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νέων Ιατρών και Ειδικευομένων του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου τη Δευτέρα 21/11/11 συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις σχετικά με την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του ΥΥΚΑ, για τη θεσμοθέτηση εξετάσεων στην έναρξη της ειδικότητας.

Με δεδομένο πως ο διάλογος σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της αναμονής για ειδικότητα που ταλανίζει πλήθος νέων ιατρών και δεσμεύει τα όνειρα και την εξέλιξη τους θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον από μηδενική βάση, η Επιτροπή αποφάσισε πως για την εκκίνηση του διαλόγου είναι σαφές πως οι νέοι ιατροί του Ι.Σ.Α. δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση :

1. Καμία μείωση θέσεων ειδικευομένων.

2. Καμία καθυστέρηση πλέον αυτής που ισχύει σήμερα για όλους τους συναδέλφους που πραγματοποιούν την ειδικότητα τμηματικά.

3. Καμία αλλαγή στο πλαίσιο που ισχύει σήμερα ακόμα και για τους εν ενεργεία φοιτητές. Όποια αλλαγή θα ισχύσει από την αποφοίτηση των πρωτοετών φοιτητών της επόμενης χρονιάς από την ψήφιση του νέου νόμου.

Αντίστοιχα η Επιτροπή προτείνει :

1. Αύξηση των θέσεων των ειδικευομένων σε αντιστοιχία με ένα νέο Υγειονομικό Χάρτη που θα αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τις χώρας μας σε νέους ιατρούς

2. Προώθηση μέσω κινήτρων των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν μικρή ζήτηση μεταξύ των νέων ιατρών.

3. Ο διάλογος να γίνει με γνώμονα τον ιδιαίτερο κοινωνικό ρόλο που καλείται ο νέος ιατρός να διαδραματίσει στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ώστε να διασφαλιστεί ένα ανεκτό επίπεδο δημόσιας υγείας για όλους τους Έλληνες.

Στα πλαίσια της ευρύτερης και δυναμικότερης παρουσίας που απαιτείται από όλους τους νέους και ειδικευόμενους ιατρούς στο επόμενο διάστημα η Επιτροπή αποφάσισε πως σύντομα θα πραγματοποιήσει νέα Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Ι.Σ.Α.. Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας σχετικά με το μέλλον του Ιατρικού Επαγγέλματος ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις τελικές προτάσεις των Νέων Ιατρών και των Ειδικευομένων.

Τα μέλη της Επιτροπής Νέων Ιατρών και Ειδικευομένων

του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή