×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί έχουν να πληρωθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία 2 χρόνια περίπου (ΟΠΑΔ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΑΠ-ΟΤΕ), ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας εμπαίζουν. Μετά τη σύσταση του ψευδεπίγραφου ΕΟΠΥΥ τα χρηματικά ποσά αυτά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι γιατροί να μην τα πληρωθούν ποτέ.

Ο ΙΣΑ δεν ανέχεται πλέον τέτοιες συμπεριφορές και γι' αυτό προχωρά σε μηνύσεις κατά των υπευθύνων των πρώην ασφαλιστικών ταμείων και σε αγωγές αποζημιώσεων υπέρ των μελών μας που τους χρωστούν.

Δημοσιεύτηκε προ ημερών ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας αλλά και της διοίκησης του οργανισμού, οι παροχές στους ασφαλισμένους είναι υποβαθμισμένες και η συμπεριφορά τους προς τους γιατρούς αναξιοπρεπής.

Πέρα όμως απ' αυτά:

1. Η σύσταση του οργανισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ είναι παράνομη αφού δεν υπάρχει απόφαση ΔΣ του ΕΟΠΥΥ πριν το ΦΕΚ και θα υπάρξουν οι ανάλογες νομικές ενέργειες.

2. Η αύξηση των δημοσίων νοσηλίων που επέβαλαν οι κ.κ. Λοβέρδος, Κουτρουμάνης και Βενιζέλος θα οδηγήσει σύντομα σε απόλυτη οικονομική κατάρρευση τον οργανισμό.

Ο ΙΣΑ απαιτεί:

1. Συλλογικές συμβάσεις για την πρόσληψη γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

2. Δικαίωμα συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς. Το αντίθετο αποτελεί Συνταγματική εκτροπή και θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος.

3. Ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασθενείς.

4. Άμεση πληρωμή των γιατρών που τους χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία ΟΠΑΔ , ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΑΠ-ΟΤΕ

Οφείλουμε να παλέψουμε για να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και την εργασία μας. Οφείλουμε να παλέψουμε να βελτιώσουμε τις παροχές περίθαλψης σ' όλους τους κατοίκους της χώρας μας.

Καλούμε όλους τους γιατρούς της Αθήνας να απέχουν από την εργασία τους την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 και να παρευρεθούν στην συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ, Ακαδημίας 22 στις 12 το μεσημέρι. Στο χώρο της συγκέντρωσης θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή