Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφου στη Βουλή για να φύγει η χθεσινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης που αποχώρησε Λοβέρδος και Κουτρουμάνης δημοσίευσαν σε ΦΕΚ τον Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι παροχές τελικά προς τους ασφαλισμένους είναι μικρότερες και από αυτές που προέβλεπε το Σχέδιο Νόμου που κυκλοφορούσε. Η αντιμετώπιση δε των γιατρών εξακολουθεί να είναι αναξιοπρεπής και γι'αυτό καλούμε τους γιατρούς να συνταχθούν με τις αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων και να τους αγνοήσουν. Βάσει του Νόμου 3918 θα έπρεπε ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ να προκύπτει μετά από την πρόταση -εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Πράγμα το οποίο δεν έγινε και για αυτό ο σημερινός νόμος στερείται θεσμικής νομιμότητας. Επίσης δεν αναφέρει ούτε τις Συλλογικές Συμβάσεις των γιατρών με τους Ιατρικούς Συλλόγους ούτε ξεκαθαρίζει αν οι μικτές αμοιβές αφορούν την επίσκεψη στα ιατρεία ή στα σπίτια των ασθενών.

Καλούμε του νέους υπουργούς και την Νέα Κυβέρνηση να συναισθανθούν την κρισιμότητα του θέματος και να ασχοληθούν με το κρίσιμο πρόβλημα του ουσιαστικά ανύπαρκτου ακόμη αλλά και θνησιγενούς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η δραματική από 01/10/2011 αύξηση των νοσηλειών στα δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνο, θα οδηγήσουν σε κατάρρευση τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τους ανασφάλιστους (σημερινούς και αυριανούς ανέργους), σε αδυναμία πρόσβασης στα νοσοκομεία θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ζωή τους .

Τα ψέματα που έχουμε τόσες φορές ακούσει που ελπίζουμε ότι φεύγουν περιμένουμε και απαιτούμε να σταματήσουν.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή