images/logo-sillogou3.jpg

Κάλεσμα όλων των γιατρών – μελών του Ι.Σ.Α., σε συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο PRESIDENT το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, για να αποφασίσουν και νέες κινητοποιήσεις.

Τη συμμετοχή των ιατρών – μελών του στην παν-ιατρική απεργία της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Στάθης Τσούκαλος κάλεσαν με επιστολή που απέστειλαν προς τα μέλη του Ι.Σ.Α. σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου , στις 10 το πρωί, στο Ξενοδοχείο PRESIDENT( Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι). Παράλληλα , με την ίδια επιστολή, προανήγγειλαν:

• την υποβολή αγωγών στους Προέδρους και Διοικητές των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που δεν έχουν εξοφλήσει οφειλές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους γιατρούς

• την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα της παράδοσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε εξωϊατρικά κέντρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

• Οι Λειτουργοί της Υγείας και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν φείδονται ούτε του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας, τον οποίο καθημερινά υποβαθμίζουν.

• Με καθαρά λογιστικά κριτήρια η πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων, προχωρά στον ακρωτηριασμό των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και στον επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδων γιατρών.

• Με την επικείμενη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ολοκληρώνεται η κατεδάφιση της Π.Φ.Υ.. επιτείνεται ο Γολγοθάς της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, ευτελίζεται πλήρως η προσφορά του γιατρού με αστείες αμοιβές και με γενναιοδωρία ο κ. Υπουργός Υγείας εκποιεί την Π.Φ.Υ. στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

• Η όλη εκσυγχρονιστική πολιτική του Υ.Υ.Κ.Α. συνοδεύεται από την «απελευθέρωση» της άσκησης της ιατρικής, που θα οδηγήσει σε αλαλούμ και σε τεράστιους κινδύνους και ευρύτερες επιπτώσεις στο χώρο της Υγείας.

• Ο κατάλογος των λαθεμένων παρεμβάσεων δεν έχει τέλος, αφού συνοδεύεται από μείωση των οργανικών κρεβατιών των Δημόσιων Νοσοκομείων κατά 30% , γεγονός που θα συμπαρασύρει σε μείωση των υπηρετούντων ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου

• Παράλληλα 550 κρεβάτια εκχωρούνται προς χρήση σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες (ελληνικές και ξένες), ώστε να ενδυναμωθούν τα κέρδη τους.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. στα πλαίσια της αποστολής του και του κοινωνικού του ρόλου, απεφάσισε να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά και να αντισταθεί δυναμικά στα σχέδια υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας και του ιατρικού λειτουργήματος.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

• Προκηρύσσει 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στην Παν-Ιατρική απεργιακή κινητοποίηση του Π.Ι.Σ.

• Προχωρά στην υποβολή αγωγών στους Προέδρους και Διοικητές των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που δεν έχουν εξοφλήσει οφειλές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους γιατρούς.

• Προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα της παράδοσης της Π.Φ.Υ. σε εξωϊατρικά κέντρα.

Καλεί τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ του σε Συγκέντρωση το Σάββατο 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 10:00 π.μ. στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT (Λ.Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι).

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      Ε.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ