images/logo-sillogou3.jpg

Αθήνα, 12-05-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια φορά ακόμα, η χθεσινή ειρηνική διαδήλωση ενάντια στα ισοπεδωτικά αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης -Τρόικα, δυστυχώς σημαδεύτηκε από τραυματισμούς δεκάδων πολιτών, με ένα συμπολίτη μας να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε την έλλειψη ψυχραιμίας των δυνάμεων καταστολής και τη χρήση ανεξέλεγκτης βίας, όπως καταδεικνύουν οι προβαλλόμενες από τα Μ.Μ.Ε. αδιάψευστες εικόνες, αλλά και η κατάσταση του νοσηλευομένου, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, συμπολίτη μας.
Το Δεκέμβριο του 2010, με αφορμή τραυματισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης, είχαμε επισημάνει και επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα αυτοσυγκράτησης των δυνάμεων τάξης και ενός σχεδιασμού που θα αποτρέπει τις πιθανότητες να διακινδυνεύσουν ζωές από οποιαδήποτε πλευρά, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Εκφράζουμε επίσης την οργή μας για την άγρια δολοφονία του συζύγου συναδέλφου μας ιατρού στο κέντρο της Αθήνας και καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντί της χρήσης αλόγιστης βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών, να προστατεύσει έμπρακτα τη ζωή και το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των συμπολιτών μας στο κέντρο της πρωτεύουσας, που έχει καταντήσει «Ζούγκλα»

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ                           ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΡΘΕΡΙΟΥ