images/logo-sillogou3.jpg

Αθήνα, 14-03-2011

ΘΕΜΑ: Συμβάσεις Οίκου Ναύτου με Ιατρούς

• Για μία ακόμα φορά αντιμετωπίζουμε την έλλειψη διαφάνειας στην επιλογή ιατρών για την κάλυψη αναγκών ασφαλιστικού ταμείου και την πλήρη απόρριψη των θέσεων και του ρόλου των Ιατρικών Συλλόγων, πρακτική που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα.
• Ο Οίκος Ναύτου με μία απαράδεκτή και όλως καταχρηστική διαδικασία, όπου χωρίς να ενημερώσει τους ήδη συμβεβλημένους από τριακονταετίας ιατρούς, κάλεσε με ανακοίνωση του, δημοσιευμένη σε δύο μόλις εφημερίδες, τους ιατρούς να υποβάλλουν μέσα σε ιδιαίτερα μικρή προθεσμία αιτήσεις για τη σύναψη νέων συμβάσεων.
• Οι περισσότεροι εκ των συμβεβλημένων ιατρών πληροφορήθηκαν την διαδικασία μετά τη λήξη της προθεσμίας και με την λήψη εγγράφου που τους καταγγέλλει τη σύμβαση. Πλην όμως και ιατροί που εγκαίρως υπέβαλαν την ζητούμενη αίτηση και ενώ διατηρούσαν σύμβαση με τον Ο.Ν. από δεκάδες χρόνια και παρείχαν ευόρκως τις ιατρικές υπηρεσίες τους, δεν επιλέχθηκαν.
• Η αναξιοπιστία του Οίκου Ναύτου μας είναι πλέον γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Καθυστερήσεις απόδοσης των ιατρικών αμοιβών, απόρριψη ιατρικών εξετάσεων και παραπεμπτικών!
• Ο Ι.Σ.Α. εκφράζει την αγανάκτηση των μελών του, αλλά και την ανησυχία του τόσο για την συνεχή έλλειψη διαφάνειας σε ζητήματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, και την έλλειψη αξιοκρατικών και ουσιαστικών κριτηρίων επιλογής, όσο και για την αδιαφορία απέναντι στους ασθενείς - ασφαλισμένους, καθώς αποβάλλονται από το ταμείο ιατροί που επί έτη τους παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.
• Αποδεικνύεται δε η πλήρης αντίφαση των εξαγγελιών της ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για διαφάνεια, αμεροληψία και αξιοκρατία.
• Και την ύστατη αυτή ώρα ο ΙΣΑ καλεί τον Ο.Ν. – ΝΑΤ να προβεί στη σύναψη συλλογικής σύμβασης με τα αρμόδια ιατρικά όργανα, η οποία θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, αλλά και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ασφαλιστικού οργανισμού.
• Σε αντίθετη περίπτωση το Αγωνιστικό Πανιατρικό Μέτωπο θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σωτήριος Ρηγάκης Γεώργιος Ελευθερίου