images/logo-sillogou3.jpg

Αθήνα, 8.3.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:Αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στον ΟΠΑΔ


Η οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. ΄Ηδη οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν τους 15 μήνες και πολλά ιατρεία και εργαστήρια οδηγούνται σε «λουκέτο».

Οι παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ. απέβησαν άκαρπες, οι δε υποσχέσεις ουδέποτε εκπληρώθηκαν. ‘Ηδη οι οφειλές στην Αττική μόνο ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της επι πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων με τον Ο.Π.Α.Δ. (Δημόσιο) και να καλέσει τους ιατρούς μέλη του όπως από την Πέμπτη 10/3/2011 να σταματήσουν να κάνουν δεκτά τα αποκόμματα των βιβλιαρίων του Ο.Π.Α.Δ.

Οι ιατροί θα αμείβονται από τους ίδιους του ασφαλισμένους, με βάση το κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών την οποία θα προσκομίζει ο ασφαλισμένος στο ταμείο προκειμένου να αποζημιωθεί. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων χρημάτων.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ