Αθήνα 7.2.2011

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Φ.Υ. ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


­ Ενδημικό χαρακτήρα έχει λάβει ο καθ’ υποτροπήν ευτελισμός της αξιοπιστίας της Επίσημης Ελληνικής Πολιτείας.

­ Την ώρα που η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει το ισοπεδωτικό Νομοσχέδιο για την υγεία, από το παράθυρο επιχειρείται το ξεπούλημα της Π.Φ.Υ. στους «νονούς» της υγείας για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από το Σχέδιο Νόμου για τα «ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ», αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών.

­ Το Καλοκαίρι του 2008 ο κ. Αβραμόπουλος εν κρυπτώ απεπειράθη με Π.Δ. να εκχωρήσει την Π.Φ.Υ. στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

­ Το νομοθετικό πραξικόπημα ακύρωσαν, ο ξεσηκωμός της Ιατρικής Κοινότητας, η αντίδραση και της τότε Αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και των λοιπών κομμάτων.

­ Ο κ. Αβραμόπουλος όμως ολοκλήρωσε λάθρα το θεάρεστο έργο της παράδοσης της Δημόσιας Υγείας στα χέρια των ολιγοπωλίων με το Π.Δ. 180/2009, δύο ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές τον Οκτώβρη του 2009, προς Δόξαν της Δημοκρατίας.

­ Η Κα Ξενογιαννακοπούλου που τον διεδέχθη, άμεσα με νέο Π.Δ. 188/2009, αποκατέστησε τα πράγματα, κατηγορώντας τον προκάτοχό της για το ατόπημά του.

­ Σήμερα η ίδια Κυβέρνηση που «αναθεμάτιζε» και κατήργησε το Π.Δ. Αβραμόπουλου το επαναφέρει μέσω του άρθρου 2 του Σχεδίου Νόμου για τα «ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ», προφανώς και αυτή δέσμια των επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο της υγείας, ενώ κατά τ’άλλα τα εξορκίζει.

­ Δίνεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε μορφής μη ιατρική εταιρεία που το 100% έχουν μη γιατροί, να παρέχει υπηρεσίες Π.Φ.Υ. και να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων.

­ Ο κ. Λοβέρδος δεν έχει το θάρρος να επωμισθεί την πολιτική ευθύνη για την πλήρη αποδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας και μεταφέρει την ευθύνη στο Υπουργείο Οικονομικών.

­ Αν αυτό δεν είναι Αίσχος και Ντροπή.

­ Αν αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, ας μας πουν τι είναι;

­ Καλούμε τα Κόμματα και τους ‘Ελληνες Βουλευτές, επιτέλους να θέσουν τέρμα στην εκποίηση και εμπορευματοποίηση του Κοινωνικού Αγαθού της Υγείας.


Η Συντονιστική Επιτροπή των Ιατρικών Φορέων

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή