Αθήνα, 16-12-2011

Προς Όλους τους Γιατρούς-Μέλη του ΙΣΑ

 

Θέμα: Ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΙΣΑ - Πρόσκληση για Συμμετοχή Εθελοντών Γιατρών

 

Αγαπητέ Συνάδελφε, Αγαπητή Συναδέλφισσα,

 

Σε μια κοινωνία που ο εθελοντισμός αποτελεί  την ύστατη έκφραση του ιατρικού λειτουργήματος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος όλης της χώρας, δημιουργεί για πρώτη φορά ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τη συμμετοχή εθελοντών γιατρών, για όλους τους συμπολίτες μας (ενήλικες και παιδιά) που έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης λόγω ανεργίας ή κλεισίματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Με την παρούσα επιστολή, καλούμε τους γιατρούς-μέλη μας να συμμετέχουν εθελοντικά στην ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία του ΙΣΑ για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που προσφεύγουν σε μας. Πιστεύουμε ότι η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΙΣΑ θα αποτελέσει έναν σταθμό Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για πολλούς συνανθρώπους μας, που μένουν, μέρα με την ημέρα, ανασφάλιστοι και άνευ δυνατότητας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η ενημέρωση, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη, η συμβουλευτική ιατρική και η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Ιατρείου αυτού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν και να δηλώνουν συμμετοχή Δε-Πα 9:00π.μ-2:00μ.μ στην κα Τσώνη (τηλέφωνο 210 3839770 - εσωτ: 203) ή να στείλουν τη φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτεται στο φαξ: 210 3841234.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα, όσο δύσκολους καιρούς και αν διανύουμε, ότι η πεμπτουσία του ιατρικού λειτουργήματος είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον ασθενή που μας χρειάζεται. Σε μια εποχή που το Ιατρικό Σώμα βάλλεται πανταχόθεν, από μερίδα ΜΜΕ, συνεπικουρούμενη από την Κυβέρνηση, διαβάλλεται σε όλα τα επίπεδα το κύρος και η αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού. Οφείλουμε να απαντήσουμε έμπρακτα, να σταθούμε δίπλα στον δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας και να τον κάνουμε σύμμαχο μας.

Το ιατρικό λειτούργημα, ας μην ξεχνάμε, ότι είναι συνυφασμένο δικαιωματικά με κάθε ανθρώπινη ζωή, και η ιατρική συνείδηση με καθετί που απειλεί αυτή την ανθρώπινη ζωή.

Πρέπει να πιστέψουμε ότι ο κόσμος που ονειρευτήκαμε, μπορεί να υπάρξει και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να πιστέψουμε ότι Υγεία χωρίς Γιατρούς, Δε Γίνεται!

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος          Ο Γεν Γραμματέας

 

Γιώργος Πατούλης        Στάθης Τσούκαλος

 

 

 

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

φαξ: 210 3841234

 

alt

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή