Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της συγκέντρωσης των Νέων Γιατρών και Ειδικευομένων στα Γραφεία του ΙΣΑ, τη Δευτέρα 19/12/2011 εν όψει της συγκέντρωσης των Νέων Γιατρών και των Ειδικευομένων στο ΥΥΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/12/2011 και ώρα 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο με θέμα την απόσυρση του Νομοσχεδίου των Ιατρικών Ειδικοτήτων.

Η συγκέντρωση, στόχο είχε την καταγραφή των θέσεων που θα αποτελέσουν τις κόκκινες γραμμές αιτημάτων των Νέων Γιατρών αναφορικά με το Νομοσχέδιο των Ιατρικών Ειδικοτήτων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ΙΣΑ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Νέων Γιατρών και των Ειδικευομένων και καταδίκασε οποιαδήποτε δράση που σηματοδοτεί αποφάσεις της πολιτείας χωρίς διάλογο και χωρίς να ερωτηθούν οι αρμόδιοι φορείς και οι εκπρόσωπό τους.

 

alt

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έλαβαν το λόγο όσοι Νέοι γιατροί θέλησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους και μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στις τρεις βασικές κόκκινες γραμμές: την απαίτηση του σεβασμού του κράτους προς τους γιατρούς και τους φορείς τους, την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Ιατρικές Ειδικότητες και το Διάλογο από μηδενική βάση εν όψει της συνάντησής τους με τον Υπουργό Υγείας.

Τη δράση των Νέων Γιατρών και Ειδικευομένων στηρίζει η ΕΙΝΑΠ με προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 21/12/2011 10:00π.μ. 2:00μ.μ.

Στο τέλος της συζήτησης, η Συντονιστική Επιτροπή του ΙΣΑ ευχαρίστησε το ΔΣ του ΙΣΑ για τη στήριξη στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις που αφορούν το μέλλον και την υπόσταση του ιατρικού τους επαγγέλματος.

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης       Στάθης Τσούλκαλος

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή