images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του στην κινητοποίηση που έχουν προκήρυξει οι ιδιωτικές Ενώσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις 10 Ιουνίου και επ αόριστον και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά προκειμένου να αποτρέψουν τις δυσμενέστατες εξελίξεις που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, κατά την οποία τα μέλη του ΔΣ, εξέφρασαν την  στήριξή τους, στο κοινό  μέτωπο ενάντια  στην πολιτική που ακολουθείται η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο τα  εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα προς όφελος των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όπως επεσήμαναν οι εργαστηριακοί γιατροί εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από το όριο κόστους εκτέλεσης πολλών διαγνωστικών εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΙΣΑ που πρωτοστατεί στο κοινό υγειονομικό μέτωπο προκειμένου να προασπίσει τόσο την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική επιβίωση των μελών του όσο και την περίθαλψη του πολίτη.

«Η ληστρική πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στην καταστροφή το διαγνωστικό κλάδο την ώρα που δημιουργεί μονοπώλια και ουσιαστικά παραδίδει την υγεία του ελληνικού λαού στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τον ασθενή και να προασπίσουμε το δικαίωμα των παρόχων να μην οδηγηθούν στην οικονομική καταστροφή, με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη για τους 15.000 εργαζόμενους στον κλάδο και τις οικογένειές τους»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ