images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετείχε στην ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την «Εθνική Στρατηγική για την επιδημία του HIV» που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας κ.Β.Κικίλια και επιφανών επιστημόνων που τοποθετήθηκαν για το σημαντικό αυτό θέμα.
Τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ.Πατούλη εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Φ.Πατσουράκος που μίλησε για τη συμβολή του ιατρικού κόσμου στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόληψη της νόσου καθώς και στην καταπολέμηση του στίγματος.
Παράλληλα ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, διαβίβασε το αίτημα του Προέδρου Γ.Πατούλη, να γίνει δεκτή
από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η Ομάδα Εργασίας του ΙΣΑ με τους Συλλόγους Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, για τα σοβαρά θέματα που επεξεργάζεται. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και πρόκειται να ορισθεί η συνάντηση, το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών και από κοινού διεκδικούν μια καλύτερη Δημόσια υγεία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται και ότι ο ιατρικός κόσμος συμπορεύεται με τους ασθενείς, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας για όλους του πολίτες στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας»


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ