O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επισημαίνει ότι πάγια θέση του είναι ένα ευνοϊκότερο και δικαιότερο σύστημα για τους ασφαλισμένους. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα έχουν περικοπή της σύνταξης τους κατά 30%.
Πάγια θέση μας είναι ότι καμία σύνταξη δεν πρέπει να μειωθεί και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο αρμόδιος υπουργός.
Ο  ΙΣΑ έχει καταθέσει προτάσεις για την πλήρη κατάργηση του ποσοστού 30% της περικοπής των συντάξεων για όσους είναι συνταξιούχοι και παράλληλα συνεχίζουν να εργάζονται -μέτρο που πλήττει ειδικά τον ιατρικό κλάδο- καθώς και για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, ειδικά για όσους εργάζονται πάνω από 40 χρόνια και για τις εκπτώσεις στους νέους ασφαλισμένους.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διαχρονικά και προς όλες τις κυβερνήσεις είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και η δίκαιη αντιμετώπιση τους είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι συνταξιούχοι.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή