Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, έχουν ήδη επέλθει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο για την χώρα μας αλλά και ειδικότερα και στον ιατρικό κλάδο.
Ο Ι.Σ.Α., θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών,  η αναστολή της παρακράτησης των δόσεων  των ποσών που οφείλονται για το
claw back  των παρελθόντων ετών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
Το συγκεκριμένο μέτρο , θεωρούμε , ότι είναι απόλυτα αναγκαίο για την οικονομική επιβίωση του συνόλου των ιατρείων του ιδιωτικού τομέα, με δεδομένη την εξαιρετικά σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών του ιατρικού τομέα λόγω του ανησυχίας και του φόβου των πολιτών να επισκεφθούν τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα εν μέσω της επιδημίας.
Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε την αναστολή παρακράτησης των δόσεων του οφειλόμενου
claw back για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, με δυνατότητα παράτασης του συγκεκριμένου μέτρου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα προχωρήσουν στην λήψη του συγκεκριμένου μέτρου προκειμένου να προστατευτούν  οι ιατροί και να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα ως θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή