images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ι.Σ.Α. θεωρεί ότι τα μέτρα στήριξης των ιδιωτικών μονάδων ΠΦΥ, που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού βρίσκονται προς θετική κατεύθυνση. Οι συνεχόμενες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (πατήστε εδώ για να δείτε τις παρεμβάσεις), μέσω επίσημων αιτημάτων αλλά και επίμονων προσωπικών επαφών του Προέδρου κ. Πατούλη με τους αρμόδιους Υπουργούς , είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη των ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ. ( φυσικά και νομικά πρόσωπα ) σε μεγάλο μέρος των οικονομικών μέτρων στήριξης (για λεπτομέρειες Δελτίο Τύπου 24/03/2020 Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περίπτωση Δ., Μέτρα για τις επιχειρήσεις πατήστε εδώ).

Από την άλλη μεριά, όμως, εκφράζουμε και τον έντονο προβληματισμό του ιατρικού κόσμου από τον αποκλεισμό των επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800,00 ευρώ την οποία θα λάβουν πλήθος άλλων ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Δυστυχώς, ενώ μας ζητείται και είμαστε ως οφείλουμε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, αντιμετωπιζόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, παρόλο ότι έχουμε τονίσει ότι πληττόμαστε οικονομικά διατηρώντας ενεργά τα ιατρεία μας με κίνδυνο της προσωπικής μας υγείας.

Απαιτούμε την άμεση διόρθωση της τεράστιας αυτής αδικίας και την ένταξη των ιατρών αλλά και των υπόλοιπων επιστημονικών κλάδων στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ