images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: «Ο ΙΣΑ επεξεργάζεται σχέδιο για την στήριξη των γιατρών που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην πρωτόγνωρη κρίση που περνάει η χώρα»

Τα νέα δεδομένα για την πορεία της επιδημίας καθώς και η συμβολή του ΙΣΑ στην υγειονομική θωράκιση της χώρας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Τέθηκε το σοβαρό θέμα της απόλυσης και της μείωσης των αποδοχών των γιατρών που συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτεία να στηρίξει άμεσα τον ιατρικό κόσμο και τους φορείς ΠΦΥ ενώ παράλληλα επεξεργάζεται σχέδιο, για την υποστήριξη των μελών του που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά αυτή την περίοδο και παλεύουν να επιβιώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι γιατροί της Αθήνας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία αποδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του ιατρικού κόσμου της χώρας μας. Ο ΙΣΑ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τα μέλη του στις κρίσιμες αυτές ώρες και επεξεργάζεται σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στον ασθενή και στον ιατρικό κόσμο».

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει προμηθευτεί 500.000 μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια κ.τ.λ.) και συνεχίζει τη διανομή τους με courier στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς της Αθήνας.
Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας και η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τα αναγκαία μέσα προστασίας σε όλες τις δομές υγείας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 7896

IMG 7891