Γ. Πατούλης: «Ο ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία και με τις δράσεις του έχει συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη των πολιτών και του ιατρικού κόσμου.»

Οι δράσεις του ΙΣΑ για την υγειονομική θωράκιση της χώρας και τη στήριξη του ιατρικού κόσμου, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και παλεύει να διατηρήσει ανοιχτά τα ιατρεία μέσα στη μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα μας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Τέθηκε για άλλη μια φορά το σοβαρό θέμα των απολύσεων και της καταχρηστικής μείωσης των αποδοχών των γιατρών που συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ΙΣΑ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές και πρόκειται μάλιστα να κάνει σχετική παρέμβαση για να προστατέψει τα μέλη του το επόμενο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα επεξεργάζεται σχέδιο, για την υποστήριξη των μελών του που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά και παλεύουν να επιβιώσουν.
Επιπρόσθετα τονίστηκε ότι πρέπει τόσο οι δημόσιες δομές υγείας, όσο και τα ιδιωτικά κέντρα να παρέχουν όλα τα μέσα προφύλαξης στο ιατρικό προσωπικό και να τους διασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Τέλος έγινε αναφορά στις δράσεις του ΙΣΑ και στις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήρε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι οποίες οδήγησαν στο σχέδιο για την ΠΦΥ που πέρασε στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και στα μέτρα για την οικονομική στήριξη των ιδιωτών γιατρών. Παράλληλα ο ΙΣΑ συνεχίζει τη διανομή των 500.000 μέσων προστασίας που εξασφάλισε για τα μέλη του.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία και με τις πρωτοβουλίες που πήρε και τις δράσεις του έχει συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη των πολιτών και στην υγειονομική θωράκιση της χώρας. Παράλληλα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τα μέλη του και επεξεργάζεται σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να στηρίξουμε τον ιατρικό κόσμο που απέδειξε το υψηλό επιστημονικό επίπεδό του και τη δέσμευσή του απέναντι στον ασθενή. Ειδικά οι νέοι γιατροί πρέπει να αγκαλιαστούν από την πολιτεία για να παραμείνουν στη χώρα μας. Είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στον ασθενή και στον ιατρικό κόσμο

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή