images/logo-sillogou3.jpg

Ο ΙΣΑ επ’ αφορμής των περιστατικών διασποράς του κορωνοϊού σε δύο κλινικές της Αττικής που οδήγησε στο θάνατο τριών ασθενών και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων άλλων με απόφαση του Δ.Σ απέστειλε έγγραφο στους επιστημονικά υπεύθυνους των κλινικών που είναι μέλη του.
Ζητά να του αποστείλουν την ισχύουσα βεβαίωση καλής λειτουργίας της κλινικής καθώς και να ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειές τους αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του SARS-CoV-2 σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
Το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο του σημερινού Δ.Σ του ΙΣΑ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής τήρησης του σχετικού πρωτοκόλλου σε όλες της ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και στα ιδιωτικά ιατρεία για τα οποία πρέπει και η πολιτεία να συμβάλλει διασφαλίζοντας απαραίτητα μέτρα προστασίας και παρέχοντας την αναγκαία ενημέρωση.
Επίσης ζητά από τα μέλη να τον ενημερώσουν εάν δέχονται διοικητικές πιέσεις για τη μη εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων προκειμένου να παρέμβει αρμοδίως.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ ζητά από όλα τα μέλη του να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης και από τους επιστημονικά υπεύθυνους των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας να εφαρμόζουν αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοιό ξεπερνώντας ακόμα και τυχόν διοικητικές πιέσεις. Επίσης από την πρώτη στιγμή απέστειλε οδηγίες στα μέλη του ενώ έχει εξασφαλίσει 500.000 μέσα προστασίας σε 4.500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς . Είναι προφανές ότι δεν επιτρέπονται λάθη και παραλείψεις γιατί κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ