images/logo-sillogou3.jpg

O IΣΑ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ.Βρούτση για το θέμα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους ιατρούς μελών ιατρικών εταιριών. Ειδικότερα, o ΙΣΑ στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Ο Ι.Σ.Α. τις τελευταίες ημέρες έχει δεχτεί δεκάδες αιτήματα ιατρών μελών ιατρικών Εταιρειών, οι οποίοι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 600,00€ λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν Κ.Α.Δ., ως ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες, ούτε το Α.Φ.Μ. τους αναγνωρίζεται από το σύστημα, με βάση την επιστημονική τους ιδιότητα.
Δεδομένης της ανακοίνωσης παράτασης για την υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 15/05/2020, ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να συμπεριληφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με βάσει το Α.Φ.Μ. τους στην αποζημίωση ειδικού σκοπού.
Επισημαίνει δε, πως στη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες με Κ.Α.Δ. 86.10, οι οποίοι εντάχθηκαν στις πληττόμενες επιχειρήσεις χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ